Svends sprøde brunkager.
Ingredienser.
Du skal bruge.
- 250 gram smør
- 200 gram sirup
- 200 gram brun farin
- 500 gram hvedemel
- 50 gram hakket mandler
- 50 gram sukat
- 50 gram hakket appelsinskal
- 31 gram brunkagekrydderi
- 1,5 teskefuld potaske
- 0,5 dl vand.
Opskrift.
- Smør, sirup og brun farin smeltes i en gryde, må ikke koge.
- Potaske opløses i 0,5 dl vand, hældes i den varme masse under omrøring,
- hvorefter det skal afkøle.
- Brunkagekrydderi, hakket mandler, sukat, hakket appelsinskal og
- hvedemel blandes godt sammen i en skål.
- Den afkølede sukker masse hældes i brunkageblandingen, røres og æltes godt sammen, rulles derefter ud i stænger med en diameter på cirka 4 cm og en længe på cirka 30 cm, derefter rulles stængerne ind i bagepapir og lægges på køl et døgn.
- For at gøre det letter at skære stængerne ud i skiver, kan de med fordel lægges 1 time i fryseren inden man skal skærer dem i skiver.
- Stængerne skæres i skiver a cirka 2 mm tykkelse og lægges på en bageplade smurt med smør og bages ved 170 grader i 7 minutter i forvarmet varm lufts ovn.