Farmors Opskrifter, er en blog, hvor du kan dele dine opskrifter med andre.

Svends Sprøde Brunkager.

Svends Sprøde Brunkager.

Udskriv Pin Opskrift

Svends sprøde brunkager.

Ingredienser.

Du skal bruge.

  • 250 gram smør
  • 200 gram sirup
  • 200 gram brun farin
  • 500 gram hvedemel
  • 50 gram hakket mandler
  • 50 gram sukat
  • 50 gram hakket appelsinskal
  • 31 gram brunkagekrydderi
  • 1,5 teskefuld potaske
  • 0,5 dl vand.

Opskrift.

  • Smør, sirup og brun farin smeltes i en gryde, må ikke koge.
  • Potaske opløses i 0,5 dl vand, hældes i den varme masse under omrøring,
  • hvorefter det skal afkøle.
  • Brunkagekrydderi, hakket mandler, sukat, hakket appelsinskal og
  • hvedemel blandes godt sammen i en skål.
  • Den afkølede sukker masse hældes i brunkageblandingen, røres og æltes godt sammen, rulles derefter ud i stænger med en diameter på cirka 4 cm og en længe på cirka 30 cm, derefter rulles stængerne ind i bagepapir og lægges på køl et døgn.
  • For at gøre det letter at skære stængerne ud i skiver, kan de med fordel lægges 1 time i fryseren inden man skal skærer dem i skiver.
  • Stængerne skæres i skiver a cirka 2 mm tykkelse og lægges på en bageplade smurt med smør og bages ved 170 grader i 7 minutter i forvarmet varm lufts ovn.

De er lidt bløde når de kommer ud af ovnen, men bliver dejlig sprøde når de er kølet af.

    QR Code.



    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering