Go Back
Udskriv Pin Opskrift

Sønderjyske Fedtkager.

Ingredienser.

Du skal bruge.

  • 250 gram svinefedt
  • 500 gram hvedemel
  • 250 gram sukker
  • 1 teskefuld hjortetaksalt
  • 1 æggeblomme
  • 2 spiseskefulde kakao.

Opskrift.

  • Fedtet skal have stuetemperatur.
  • Fedt, æggeblomme, sukker og hjortetaksalt æltes rigtig grundigt sammen, tilsæt derefter melet lidt ad gangen.
  • Hvis det æltes på en maskine, skal det æltes i ca. 15 minutter.
  • Hvis dejen ikke bliver smidig, tilsættes lidt ekstra mel.
  • Del portionen i 2 lige store dele.
  • Der æltes kakao i den ene del.
  • Dejen rulles i små kugler a cirka. 2 cm i diameter. en finger trykkes let ned i kuglen, så der bliver en lille fordybning.
  • kuglerne vendes om med fordybningen ned af og lægges på en smurt plade.
  • De bages ved 190 grader i en almindelig ovn i 10 minutter.

Kagerne skal revne lidt på overfladen.

    En dejlig julekage.

      QR Code.

      [su_qrcode data="https://www.farmorsopskrifter.dk/soenderjyske-fedtkager/" size="100" margin="5" link="https://www.farmorsopskrifter.dk/soenderjyske-fedtkager/" color="#497bb9"]