Go Back
Udskriv Pin Opskrift

Berlinere uden brug af en berlinertylle.

Ingredienser.

Opskriften er til ca. 20 berliner.

    Til dejen skal du bruge.

    • 500 gram Hvedemel
    • 100 gram smør eller margarine
    • 50 gram gær
    • 1 æg
    • 2 teskefuld sukker
    • 1 teskefuld salt 5 gram
    • 2 dl mælk
    • 2 liter raps eller vindruekerneolie.

    Til fyld skal du bruge.

    • 100 gram Hindbærmarmelade eller anden marmelade.

    Til pynt skal du bruge.

    • 100 gram sukker.

    Opskrift.

    • Mælken lunes og hældes op i en skål, gæren opløses her i.
    • De andre ingredienser blandes i og æltes godt.
    • Dejen formes til en pølse, som deles i cirka 40 lige store stykker, der hviler tildækket i 2-3 min.
    • Dejstykkerne rulles flade, cirka 8 cm i diameter.
    • En teskefuld marmelade lægges i midten af en skive hvorpå der ligges en anden skive oven på, kanterne trykkes godt sammen.
    • Stil dem nu til hævning tildækket et lunt sted, de skal hæve til de har cirka dobbelt størrelse.

    Kogning.

    • Olien varmes op til 180 grader.

    Pas på, det er meget varmt.

    • Berlinerne lægges forsigtig i, 2-3 stykker af gangen i gryden, de koges til de er gyldenbrune, husk at vende dem, anbring dem derefter på fedtsugende papir, foreksempel køkkenrulle.

    Efter afkøling trilles de færdige berlinere i sukker.

      QR Code.

      [su_qrcode data="https://www.farmorsopskrifter.dk/berlinere-uden-brug-af-en-berlinertylle/" size="100" margin="5" link="https://www.farmorsopskrifter.dk/berlinere-uden-brug-af-en-berlinertylle/" color="#497bb9"]