Go Back
Udskriv Pin Opskrift

Chokoladekage ala Svend.

Nok verdens bedste chokoladekage, som du aldrig vil fortryde at du bagte.
Lidt om kagen.
Når du tager kagen ud af ovnen, ser den så pæn og rund ud, lige til at spise, men vi skal lige vente lidt, kagen skal først lige falder sammen, når kagen så er faldet sammen, så skal den lige et par timer i køleskabet inden den er klar til at blive spist, men så er den også lækker.
Kan spises som den er, men er også god sammen med is/creme fraiche og selvfølgelig kaffe/te.
Start med en lille portion, for den har virkelig en stor smag.
Når du laver denne chokoladekage ala Svend, så husk at tage den med ro, det eneste du skal holde godt øje med er at chokoladen ikke brænder på.
Lige til sidst.
Vil alle føle sig som den store kagebager med denne chokoladekage ala Svend, JA.
Er den billig at lave, NEJ.
Er det en slankekage, NEJ.
Synker kagen sammen, JA. Det skal den.
Opbevar den i køleskabet, smager altid fantastisk lige fra køleskabet.

Ingredienser.

  • Du skal bruge.
  • 200 gram mørk chokolade.
  • 300 gram sukker.
  • 200 gram saltet smør.
  • 100 gram mandler.
  • 6 æg.
  • 1 Springform med bagepapir.

Opskrift.

  • Sådan laves chokoladekage ala Svend.
  • Bland smør og chokolade sammen i en gryde og smelt det, det må helst ikke koge, men hvis det gør det, så sker der heller ikke det store ved det.
  • Mens smørret og chokoladen smelter, skilles æggene af, hviderne og blommerne i en skål hver for sig.
  • Så kommes der 100 gram sukker i hver skål og hver skål piskes godt sammen.
  • Alt i mens man pisker lidt, så kan der lige laves en lille pause hvor man lige sætter en pande over hvor man smelter de sidste 100 gram sukker.
  • Der piskes videre mens sukkeret smelter på panden, husk at kigge til chokoladen.
  • Når sukkeret er smeltet, hældes mandlerne med skrald i panden og der røres lidt rundt i panden, jeps, vi laver lige en omgang brændte mandler, når sukkeret har sat sig på mandlerne, hældes de op på et stykke bagepapir til afkøling.
  • Der piskes videre til hviderne er blevet godt stive og blommer er blevet helt lysegule.
  • Så trænger man vist til en kop kaffe eller te.
  • Mandlerne skæres i stykker.
  • Så blander vi det hele sammen.
  • Den smeltede smør/chokolade røres i blommemassen, derefter røres hviderne i massen, til sidst røres mandel stykkerne i.
  • Nu lægges der bagepapir i bunden af springformen og kanten smøres med lidt smør.
  • Kagemassen hældes op i formen og stilles ind i en forvarmet ovn, hvor den bages i 40 minutter ved 175 grader.
  • Når kagen tages ud af ovnen, skal den lige stå og falde lidt sammen og køle lidt af.
  • Chokoladekage ala Svend skal så lige stå et par timer i køleskabet, så er den klar til at blive spist som den er, eller sammen med creme fraiche/is og lidt mere kaffe/ te.
  • Tillykke, du har nu bagt en Chokoladekage ala Svend.
  • Det var da ikke så svært vel.
  • Velbekomme.

QR Code.

https://www.farmorsopskrifter.dk/chokoladekage-ala-svend/