Go Back
Udskriv Pin Opskrift

Bedstefars skæg.

Ingredienser.

Til dejen skal du bruge.

  • 400 gram hvedemel.
  • 250 gram smør.
  • 300 gram sukker.
  • 1 teskefuld vaniljesukker.
  • 1 teskefuld bagepulver.
  • 4 æggeblommer.
  • dl mælk.

Til fyld skal du bruge.

  • 225 gram stikkelsbær æble sveske eller rabarber, enten som grød eller kompot.
  • Til marengsen skal du bruge.
  • 250 gram sukker.
  • 4 pasteuriserede æggehvider.
  • 1 teskefuld eddike.

Opskrift.

Opskrift på dej.

  • Smøret skal være blødt, hvorefter det røres godt sammen med sukkeret i en skål,
  • hvorefter æggeblommerne blandes i.
  • Bagepulver, hvedemel og mælk blandes godt sammen i en skål,
  • hvorefter det blandes sammen med smørblandingen, rør dejen til den er ensartet.
  • Fyld dejen i en bradepande som er cirka 25 x 35 cm hvor der er lagt bagepapir i.
  • Bag derefter dejen i 15 minutter ved 180 grader i en forvarmet varmluft ovn.

Opskrift på marengs.

  • Pisk æggehviden stiv, mens der stadig piskes bland eddike og sukker i lidt af gangen ind til blandingen er tyk som marengs.
  • Når dejen er bagt færdig, tages den ud hvorefter den valgt frugtgrød eller kompot fordeles ud over kagen mens den stadig er varm,
  • fordel så marengsen ud over frugtgrøden eller kompotten,
  • man kan for eksempel stryge den flat ud eller bruge en sprøjte pose til at lave toppe over hele kagen,
  • derefter bages kagen færdig i 10 minutter ved samme temperatur.
  • Marengsen skal være gylden.

Velbekomme.

    QR Code.

    [su_qrcode data="https://www.farmorsopskrifter.dk/bedstefars-skaeg/" size="100" margin="5" link="https://www.farmorsopskrifter.dk/bedstefars-skaeg/" color="#497bb9"]