Farmors Opskrifter, er en blog, hvor du kan dele dine opskrifter med andre.

Monas Kringle.

Monas Kringle.

Udskriv Pin Opskrift

Monas kringle.

Ingredienser.

2 stænger.

    Til dejen skal du bruge.

    • 400 gram hvedemel.
    • 200 gram smør.
    • 2 æg.
    • 3 spiseskefulde sukker.
    • 60 gram gær.
    • ½ dl fløde.

    Til fyld skal du bruge.

    • 100 gram smør.
    • 100 gram florsukker.
    • Revet appelsinskal fra en appelsin.
    • 60 gram marcipan.
    • 100 gram rosiner.
    • Til pynt skal du bruge.
    • Æg sukker og snittede mandler.

    Opskrift.

    • Smørret smeltes, æg og sukker piskes i, når det er lunken blandes gæren i.
    • Bland fløden i massen, samtidig med at melet blandes i lidt af gangen.

    Gem lidt mel til at drysse på bordet.

    • Dejen æltes godt sammen, tilsæt eventuelt lidt mel hvis dejen ikke er smidig.
    • Tildække dejen og lad dejen hæve et varmt sted i 30 minutter.
    • Dejen æltes igen og deles i 2 lige store dele, som derefter rulles ud til en brede på 12-15 cm og en tykkelse på cirka 1 cm.
    • Fyldet røres godt sammen og fordeles på de 2 stykker dej, fyldet ligges i en stribe på midten af dejen.
    • Siderne på dejen ligges ind over fyldet, så det dækker fyldet.
    • Enderne klemmes sammen så fyldet ikke kan løbe ud.
    • Dejen ligges på en smurt plade, som så skal hæve i 20 minutter.
    • Inden den skal i ovnen pensles den med piskende æg og drysses med sukker og mandler.
    • Kringlen bages ved 225 grader på nederste rille i ovnen i 20 minutter.

    Velbekomme.

      QR Code.



      Skriv et svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Opskrift Vurdering