Monas kringle.
Ingredienser.
2 stænger.
Til dejen skal du bruge.
- 400 gram hvedemel.
- 200 gram smør.
- 2 æg.
- 3 spiseskefulde sukker.
- 60 gram gær.
- ½ dl fløde.
Til fyld skal du bruge.
- 100 gram smør.
- 100 gram florsukker.
- Revet appelsinskal fra en appelsin.
- 60 gram marcipan.
- 100 gram rosiner.
- Til pynt skal du bruge.
- Æg sukker og snittede mandler.
Opskrift.
- Smørret smeltes, æg og sukker piskes i, når det er lunken blandes gæren i.
- Bland fløden i massen, samtidig med at melet blandes i lidt af gangen.
Gem lidt mel til at drysse på bordet.
- Dejen æltes godt sammen, tilsæt eventuelt lidt mel hvis dejen ikke er smidig.
- Tildække dejen og lad dejen hæve et varmt sted i 30 minutter.
- Dejen æltes igen og deles i 2 lige store dele, som derefter rulles ud til en brede på 12-15 cm og en tykkelse på cirka 1 cm.
- Fyldet røres godt sammen og fordeles på de 2 stykker dej, fyldet ligges i en stribe på midten af dejen.
- Siderne på dejen ligges ind over fyldet, så det dækker fyldet.
- Enderne klemmes sammen så fyldet ikke kan løbe ud.
- Dejen ligges på en smurt plade, som så skal hæve i 20 minutter.
- Inden den skal i ovnen pensles den med piskende æg og drysses med sukker og mandler.
- Kringlen bages ved 225 grader på nederste rille i ovnen i 20 minutter.