Farmors Opskrifter, er en blog, hvor du kan dele dine opskrifter med andre.

Monas Kringle.

Monas Kringle.

Udskriv Pin Opskrift

Monas kringle.

Ingredienser.

2 stænger.

Til dejen skal du bruge.

  • 400 gram hvedemel.
  • 200 gram smør.
  • 2 æg.
  • 3 spiseskefulde sukker.
  • 60 gram gær.
  • ½ dl fløde.

Til fyld skal du bruge.

  • 100 gram smør.
  • 100 gram florsukker.
  • Revet appelsinskal fra en appelsin.
  • 60 gram marcipan.
  • 100 gram rosiner.
  • Til pynt skal du bruge.
  • Æg sukker og snittede mandler.

Opskrift.

  • Smørret smeltes, æg og sukker piskes i, når det er lunken blandes gæren i.
  • Bland fløden i massen, samtidig med at melet blandes i lidt af gangen.

Gem lidt mel til at drysse på bordet.

  • Dejen æltes godt sammen, tilsæt eventuelt lidt mel hvis dejen ikke er smidig.
  • Tildække dejen og lad dejen hæve et varmt sted i 30 minutter.
  • Dejen æltes igen og deles i 2 lige store dele, som derefter rulles ud til en brede på 12-15 cm og en tykkelse på cirka 1 cm.
  • Fyldet røres godt sammen og fordeles på de 2 stykker dej, fyldet ligges i en stribe på midten af dejen.
  • Siderne på dejen ligges ind over fyldet, så det dækker fyldet.
  • Enderne klemmes sammen så fyldet ikke kan løbe ud.
  • Dejen ligges på en smurt plade, som så skal hæve i 20 minutter.
  • Inden den skal i ovnen pensles den med piskende æg og drysses med sukker og mandler.
  • Kringlen bages ved 225 grader på nederste rille i ovnen i 20 minutter.

Velbekomme.

    QR Code.



    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

    Opskrift Vurdering