Farmors Opskrifter, er en blog, hvor du kan dele dine opskrifter med andre.

Italiensk Konfektkage.

Italiensk Konfektkage.

Udskriv Pin Opskrift

Italiensk Konfektkage.

Ingredienser.

Du skal bruge.

  • 200 gram grofthakkede smuttede mandler.
  • 100 gram grofthakkede valnøddekerner.
  • 150 gram grofthakkede dadler.
  • 150 gram grofthakkede abrikoser.
  • 100 gram tørrede tranebær.
  • 60 gram hvedemel.
  • 125 gram honning.
  • 125 gram flormelis.
  • 50 gram smør.
  • ¾ teskefuld stødt kanel.
  • ½ teskefuld stødt muskat.
  • ¼ teskefuld stødt koriander.
  • ¼ teskefuld stødt nellike.

Pynt.

  • Flormelis.

Opskrift.

  • Smelt smørret i en pande, uden det bliver brunt.
  • Rist mandlerne i 5 minutter på panden ved jævn varme,
  • husk at røre engang i mellem i panden.
  • Bland i mens dadler, abrikoser, tranebær, valnødder, mel og de andre krydderier sammen i en lidt stor skål.
  • Når mandlerne er ristet og kølet lidt af, blandes de i skålen med de andre ingredienser og røres godt sammen.
  • Honning og flormelis kommes i en tykbundet gryde og koges under konstant omrøring i 3 minutter ved kraftig varme, ind til det er skummende og gyldent brunt.
  • Hæld så honning blandingen i skålen med de andre ingredienser, husk at røre i skålen i mens du hælder honningen i.
  • Lad så dejen køle lidt af, hvor efter den æltes godt sammen.
  • Dejen lægges så i en springform på cirka 22 cm som er beklædt med bagepapir inden i.
  • Dejen presses godt ud i springformen.
  • Hvis man vil have den pænt glat, gøres det med en våd spiseske.
  • Når dejen er på plads, lægges der bagepapir over den.
  • Kagen bages ved 150 grader i 45 minutter midt i ovnen.
  • Når kagen tages ud, skal den stå ved stue temperatur i et døgn inden bagepapiret fjernes.
  • Den pyntes så med flormelis og skæres i tynde skiver.
  • Den kan fint stilles i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til en måned.
  • Så har man også lige en haps ved hånden hvis man skulle trænge til en.

Velbekomme.

    QR Code.



    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering